In 1938 kwam de boerderij op de Hoogstraat 149 te Eindhoven te koop te staan. Het verhaal gaat dat iemand zichzelf had opgehangen in deze boerderij en dat er hierdoor een vloek op het pand rust. Dat zag je terug in de vraagprijs en daarom heeft mijn overgrootvader Piet Wijnheimer deze boerderij gekocht en verbouwt tot wat het nu is. De twee zijmuren zijn blijven staan en verhoogd, dat is nu nog steeds zichtbaar. De Boerderij is in tweeen gedeeld en zodoende onstonden Hoogstraat 149 en 149a. Mijn Grootmoeder, Toos Wijnheimer, heeft de twee woningen ge-erfd en verkocht aan twee van hoor zoons. Een zoon is Louis Buskens en dat is mijn vader. Ik ben dan ook opgegroeid op de Hoogstraat 149a. Mijn vader heeft later een huis gebouwd in de zeer ruime achtertuin, nu Jan van Boendalelaan 19. Onlangs ben ik mijn eigen bedrijf gestart en heb mijn kantoor gevestigd in mijn ouderlijk huis, met uitzicht op de Hoogstraat. Dit bericht type ik dan ook met uitzicht op deze historie.